נו, אפשר לחשוב, אתם בסך הכל נוהגים לשתות כוס יין טובה אחת לפני השינה. גם אתם, ממש כמו כולם, נעזרים בקוקטייל מתקתק כשאתם עצובים או מתוחים ולפעמים גם לא ממש מצליחים לזכור מה קרה בבילוי של ליל אמש.
אין מילים רחוקות מכם כמו ״התמכרות״ ו״גמילה״ ובכל זאת – בהחלט ייתכן שאתם מכורים לאלכוהול ולא ידעתם.
בין אם למסכים, לסיגריות, למזון או לאלכוהול – כמעט כולנו מפחדים להתמכר. בדמיוננו – מכור הוא אדם מוזנח, כזה שלא מצליח לקום מהמיטה, נטש את עבודתו והוא מתגלגל ברחובות. אבל
בכל הנוגע לאלכוהול – מדובר בטעות גדולה ולא תמיד ברור היכן עובר הקו בין מי שנוהגים להנות מכוס משקה מדי פעם בפעם, לאלו הסובלים מבעיית שתייה אמיתית.
אז כיצד תדעו האם אתם סובלים מהתמכרות לאלכוהול?
אמנם רובנו נוהגים לשתות מדי פעם וטבעי שחווינו ונחווה חלק מהסימנים, אך אם אתם מזדהים עם התסמינים הבאים וחווים אותם בתדירות גבוהה – ייתכן שעליכם להמעיט בצריכת האלכוהול שלכם או לפנות לגמילה מקצועית מאלכוהול:
אתם מתעוררים עם תסמיני ״הנגאובר״ או בתחושה גופנית רעה בתדירות גבוהה.
אתם מוצאים את עצמכם משתוקקים לאלכוהול, מצפים בקוצר רוח לקראת בילוי הכולל שתיה חריפה או חושבים על אלכוהול באופן כללי ולעתים קרובות.
אתם חשים חרדה, מתח ועצבנות מתגברים (חשוב לדעת! גם אם אתם חווים תקופה לחוצה שאינה קשורה לשתייה עצמה – צריכת אלכוהול עלולה להחריף ולהחמיר את תחושותיכם).
אתם נוהגים בעצבנות שאינה אופיינית כלפי הסובבים אתכם ומתעמתים עימם.
אתם שותים בכדי להקל על רגשות שליליים כמו פחד, דיכאון, מתח וחרדה.
אתם מתקשים להירדם.
ישנם יותר ימים בשבוע בהם אתם שותים, מאשר ימים שלא ואתם מבזבזים כסף רב על אלכוהול.
אתם חשים עייפים, חלשים וחסרי אנרגיה.
אתם מוצאים שאתם פחות פרודוקטיביים בעבודה ובבית.
המדרון החלקלק של ההתמכרות
התמכרות לאלכוהול מתפתחת בהדרגה ולאורך זמן (לעתים במשך חודשים או שנים) ופוגעת בבריאות הגופנית, הנפשית וביכולת התפקוד. אלכוהול הוא מדרון חלקלק – קל להתמכר וקשה מאוד להיגמל. למדע המודרני לא בדיוק ברור כיצד משפיע האלכוהול על המוח, אבל ההשערה המקובלת היא שהאתנול משפיע על הנוירונים שבמרכז ההנאה שבמוח. השפעה זו מביאה לתחושת רוגע, שינויים במצב הרוח
והפחתת חרדה.
אולם חשוב לזכור שמדובר בהשפעות קצרות טווח שלאחריהן – תחול דווקא ירידה במצב הרוח ועלייה בתחושת החרדה. כך, בדומה למיגון הפסיכולוגי של רוב ההתמכרויות – נוצר מעגל שמגרה את האדם לשוב ולצרוך אלכוהול על מנת להתעטף שנית בתחושות הנעימות והטובות. יחד עם זאת, בעזרת מחויבות, מודעות, נחישות וכוח רצון ניתן להתגבר על הקושי ולשוב לחיים נקיים, פעילים
וחיוניים. השלב הראשון בדרך לגמילה הוא מודעות – הכרה אמיתית וכנה בכך שישנה בעיה.
גמילה מאלכוהול היא לחלוטין אפשרית.
בניגוד לתפיסה הרווחת של גמילה מאלכוהול כהליך קבוצתי או אישי ממושך, תוך אשפוז במוסד סגור – גמילה מאלכוהול באברהמסון הנה טיפול קצר, חדשני, אפקטיבי וממוקד הנמשך עד שעתיים.
הליך הגמילה המלא אמנם מתרחש בקצב אחר וסובייקטיבי בקרב כל מטופל, אך ככלל – הטיפול מפחית מדחף ההתמכרות ולאחריו, רוב המטופלים חשים ירידה ברצון לצרוך אלכוהול ושתייה חריפה.
היתרון הגדול של הטיפול במכון אברהמסון לעומת טיפולים אחרים הוא ההתמקדות בדחף לשתיית אלכוהול. זהו בעצם הגורם הפסיכולוגי הבסיסי שמתדלק את ההתמכרות שלנו. רק טיפול בדחף – בשורש הבעיה – מאפשר לנו להיפטר אחת ולתמיד מההתמכרות
באברהמסון אנו שמים דגש על תהליך אישי ודיסקרטי – ״אחד על אחד״, המאפשר לכל מטופל להתקדם בקצב המתאים לו, בפרטיות ותוך קבלת יחס אישי.
ליווי ותמיכה לאורך הדרך
בנוסף לטיפול האישי, באברהמסון מעניקים למטופל מעטפת שירותים וטיפול משלים, המהווים מסגרת תומכת, מעודדת ומחזקת. המכון מציע גם שירות תמיכה טלפונית, הכולל ליווי אישי בידי מנחה טלפונית לשיחת מעקב שבועית (או יותר, בהתאם לצורך), ליווי ותמיכה. תהליך הגמילה מותאם למטופל
באופן אישי בידי המומחים של אברהמסון, בהתאם למצבו ולרמת ההתמכרות שלו.
זה בדוק
בכל הבדיקות ההשוואתיות והבלתי תלויות שנערכו בישראל, הוכיחה שיטת אברהמסון את יעילותה עם למעלה מ- 90% הצלחה. גם הסקרים שנערכים שוב ושוב, כולל הסקר האחרון מיולי 2018, מצאו כי אברהמסון הוא המוביל והטוב ביותר בישראל גם בטיפולי גמילה מעישון ובטיפולי גמילה מאלכוהול, לאורך השנים היו כאן זריקות, וסוגי כדורים, סדנאות ושיחות, פטנטים והבטחות מסוגים שונים ומשונים. היו ונעלמו. היחיד שנשאר כל כך הרבה שנים זה מכון אברהמסון.