עולם העבודה הישראלי עבר תהליך מעניין בשנים האחרונות. חברות הבינו את הצורך לשווק את עצמן לעובדים פוטנציאליים. לא מספיק לשווק את המוצרים או השירות של החברה ללקוחות. כדי שהעובדים האיכותיים ביותר יצטרפו לחברה היא צריכה לשווק אותה מול מחפשי העבודה הנוכחיים ומחפשי העבודה העתידיים. כך נולד למעשה המונח “מיתוג מעסיק”- חברות החלו להקדיש משאבים ניכרים במיתוגן כמעסיקים איכותיים שפועלים לקידום העובדים שלהם, להצלחתם האישית בתוך הארגון ולשימור תחושות רווחה ופנאי של העובדים. החברות הגדולות בעיקר מנסות למצב את עצמן כארגון מועדף בעיני מחפשי העבודה.

במסגרת תהליך המיתוג, הבינו הארגונים, שכמו בכל תהליך שיווקי, אחד הכלים החזקים ביותר הוא השימוש בעדויות מהשטח וכך החלו עובדים לשמש כפרזנטורים של הארגון שבו הם עובדים. זה כמובן יכול היה להיעצר שם, אלא שכעת גם העובדים מבינים שהם כוח שיש להתחשב בו ואם הם מייצגים את הארגון אז למה שלא ייצגו גם את עצמם? הרי לא לנצח יהיו בארגון הנוכחי.
אחד השינויים המשמעותיים ביותר שחווה עולם העבודה, הוא קיצור אורך החיים של משרות ותפקידים. אם בעבר אנשים היו נשארים כל חייהם באותו מקום, הרי שלאורך השנים התרחש שינוי דרמטי והיום הממוצע הוא שינוי משרה אחת לשלוש-ארבע שנים (בין אם מדובר על תזוזה באותו ארגון ובין אם מעבר לארגונים אחרים). מעבר תכוף בין משרות וארגונים מחייב התארגנות ותכנון של הקריירה ברמה עמוקה ויסודית יותר מבעבר. המשמעות של זה היא שלמעשה כל עובדת שכירה צריכה להקדיש זמן ומחשבה למיתוג עצמי.
את המיתוג העצמי צריך להתחיל במקביל לעבודה הקיימת, גם אם זו מרגישה ‘עבודת חלומות’, גם אם נראה שזה המקום הנכון ביותר עבורכן וגם אם אתן נאמנות ומסורות לארגון הנוכחי, אין בכך סתירה. כל אישה צריכה לראות את עצמה ככח מקצועי, כעובדת משמעותית, כמישהי שתיטיב עם הארגון שאליו תגיע.
השאלה היא כמובן- איך נעשה את זה?
נתחיל דווקא מהתבוננות פנימה- מה הערך המוסף המקצועי שלנו? מה אנחנו מביאות איתנו לארגונים- ידע, נסיון, מומחיות בתחום מסוים, חוזקות ייחודיות שלנו. אנחנו חייבות להבין מי אנחנו ומה הופך אותנו למותג.
בשלב הבא, כבכל תוכנית שיווקית, חשוב להבין מיהו קהל היעד שלנו ואיפה הוא נמצא. מכיוון שאנחנו שכירות, הסבירות הגבוהה ביותר שקהל היעד שלנו יהיה באזורים מקצועיים בתחום- רשתות חברתיות עם בסיס מקצועי (דוגמת לינקדין), מגזינים כלכליים, מגזינים מקצועיים, פורומים שונים (דוגמת קבוצות פייסבוק מקצועיות) ועוד. קהל היעד שלנו יהיה למעשה המעסיקים, המגייסים, אנשי המפתח בתחום העיסוק שלנו וכמובן קולגות.
אחרי שנאתר ונבדל את קהל היעד שלנו, נאתר את הדרכים הטובות ביותר להנכיח את עצמנו בכל אחת מן הפלטפורמות הרלוונטיות- נכתוב בלוגים, נפרסם מאמרים, נצלם סרטונים קצרים בתחום העיסוק, נשתף מאמרים של אחרים (עם קרדיט כמובן!), נשתתף בדיונים, נשתתף בוובינרים- נלמד ובמקביל נייצר נוכחות שתבסס אותנו כמותג לכל דבר ועניין. המטרה שלנו היא להגיע למצב שקהל היעד שלנו ידע מי אנחנו ויראה בנו אוטוריטה מקצועית.
היותנו מותג, תקדם אותנו גם בתוך הארגון שלנו וגם בצעדים הבאים בקריירה שלנו. אל תחששו להתחיל את התהליך בעודכן עובדות במקום עבודה אהוב. המיתוג שלכן כאוטוריטה ייטיב גם עם הארגון, הרי זו מלכתחילה אחת המטרות של הארגון- להיות ממותג ומוכר כארגון שמיטיב עם העובדים שלו ובמקביל ארגון שמורכב מעובדים איכותיים ומקצועיים. הגל החדש של מיתוג מעסיק ומיתוג עצמי מתאחדים ובסופו של דבר המרוויחה העיקרית היא את – את והקריירה שלך.
לפרטים נוספים והרשמה לסדנה: