
מטופלי מכון אברהמסון מדווחים על כך שהדיאטה שלהם הפכה לקלה ביותר, ללא מאבק כלל. הם מספרים על ירידה בריאה במשקל, משום שהם לא מתפתים לגעת באוכל לא בריא, גם אם הם נחשפים לו ועל השלה של עשרות ק”ג ושמירה על התוצאה לאורך זמן
לרדת במשקל זו שאיפה שלצדה כישלון ידוע מראש עבור לא מעט אנשים שכבר ניסו, חוו והאמינו במגוון שיטות ובסופו של דבר התאכזבו ולא הצליחו במשימה. עם זאת, יש שיטה אחת שראוי לבודד מהכלל – אשר לא רק נותנת תפריט הגיוני, אלא גם עוזרת לשמור עליו והיא מגיעה ממכון הגמילה המצליח בישראל. לא סתם שיטת הגמילה של מכון אברהמסון נחשבת לפופולרית בישראל – וזה קרה בזכות השיטה הייחודית שמטפלת בדחף לאכילת פחמימות ממכרות.
שיטת אברהמסון כבר צברה לה קהל מאמינים לא קטן ואינספור לקוחות שהצליחו להשיל עשרות ק”ג ולשמור על התוצאה לאורך זמן. מכון אברהמסון פועל לאורך 36 שנה ומחזיק בשמונה סניפים בישראל.
מאחורי השיטה עומד אהוד אברהמסון – המייסד והבעלים של רשת מכוני הגמילה מעישון ופחמימות ממכרות. אברהמסון מעיד שעוד בהיותו חייל תחום הגמילה ריתק אותו, ועל כן בחר ללמוד ביולוגיה, פסיכולוגיה ורפואה משלימה – תחום שבין היתר כולל נקודות לחיצה, עבודה עם אבני חן, אנרגיות, צ’קרות ורפלקסולוגיה (תחומים שאכן באים לידי ביטוי בשיטת אותה פיתח).
הסוד- ניטרול החשק ואיפוס התלות הרגשית, והפחדים
הכוח המניע של שיטת אברהמסון הוא הטיפול שמנטרל את החשק – ומאפשר להיגמל מסוכר ופחמימות מרעיבות יחסית בקלות. ייחודו של התהליך מבוסס על שילוב מושכל של טיפול קוגניטיבי טיפול המאפס תחושות מעכבות – כגון תלות רגשית, פחדים ודעות קדומות לטכניקות מתחום הרפואה האלטרנטיבית (ביו אנרגיה, רפלקסולוגיה ושיאצו), מתוך מטרה לאזן את המערך האנרגטי.
התוכנית כוללת תהליך פשוט ועוצמתי של טיפול טבעי שמוריד את הדחף לשוקולדים, פיצות, פסטות, מאפים פחמימות מזיקות ועוד. לאחר מכן מקבלים הלקוחות ייעוץ של דיאטנית מומחית לתזונה ללא בצקים וסוכר ואפילו מצטרפים לקבוצת תמיכה בפייסבוק שמלווה לאורך כל התהליך ומסייעת גם כשלא קל. הלקוחות מעידים שגם אם לא ברור להם בדיוק מה קרה במהלך הטיפול, דבר אחד ברור – הם השאירו מאחור את הדחף הבלתי נשלט למתוקים ובצק, טהם חשים שמעתה גם ביקור במאפייה לא ישבור אותם, פשוט כי הדחף הבלתי נשלט למתוק התפוגג. בוגרי מכון אברהמסון מעידים מבלי לחשוב פעמיים שהדרך למשקל היעד מעולם לא הייתה כ”כ נעימה וקלה, כך שההתמדה לאור זמן היא פשוט עובדה.
אורלי זגורי – ירדה 40 ק”ג
שקלתי 100 ק”ג והייתי רגע לפני ניתוח קיצור קיבה לפני הגמילה מסוכר ופחמימות ממכרות. לפני כן ניסיתי הכל, אבל כלום לא עזר והרגשתי שאין לי מה להפסיד. חששתי מהניתוח והחלטתי לנסות את אברהמסון לפני שאפנה לפתרון קיצוני.
“שעות ספורות אחרי הטיפול, הרגשתי שנכנסתי ויצאתי בדיוק אותו דבר. אפילו חשבתי שעבדו עליי ועקצו אותי. מהר מאוד הבנתי שאני ממש לא אותו דבר. אני זוכרת שנכנסתי לקיוסק לקנות משהו לשתות. והרגשתי שכל החטיפים היו מאחורי קיר זכוכית: בלתי נגישים ולא רצויים. לפני הטיפול אכלתי בעיקר פסטות, לחמים ובאגטים. אחרי הטיפול, שום דבר לא משך אותי ואף הגעיל אותי.
“מה שנתן לי כוח היה שירדתי ממש מהר: בתוך חודש ירדתי 10 ק”ג!!! אחר כך למדתי ליהנות ולשבוע מאוכל בריא וטוב. אני 3 שנים אחרי התהליך. הפחתתי 40 ק”ג ממשקלי. אני שומרת על המשקל שלי כבר שנה שלמה, ומתכננת להפחית עוד 4-5 ק”ג

רוני דיין – שומרת על משקל 67 ק”ג כבר 10 שנים
“לגמילה מסוכר ומפחמימות ממכרות באברהמסון הגעתי בעקבות כתבות שקראתי. חברה-לקוחה סיפרה לי שהגמילה היא פשוט מתנה. היא סיפרה למשל שהיא כבר לא מסתכלת על צלחות של אחרים. זר לא יבין זאת, כי אלו מחשבות של שמנים. מאוד התחברתי לצורך להעלים את המחשבות הללו”.
“בדרך לטיפול הייתי ערוכה ומוכנה לגמילה. עשיתי תחקיר, דאגתי לקניות והכנתי מראש את כל מה שצריך לאכול כדי להצליח. עם זאת כשהגעתי לטיפול הייתי נורא סקפטית, בעיקר כי הייתי מיואשת מעצמי ומהדיאטות שלא צלחו. בטיפול הופתעתי לגלות שנכנסתי למדיטציה עמוקה. הרגשתי שאני עושה פאוזה מהחיים למשך 10 דקות ומקבלת אנרגיה והרגשתי נפלא”.
“אחרי הטיפול הלכתי למאפיה, רחרחתי והייתי בשוק שזה לא מזיז לי. חיכיתי יום יומיים והחשק לא חזר. בימים הראשונים שלאחר הגמילה אכלתי בעיקר ביצים ודגים. לאט לאט התחלתי ללמוד ולהרחיב את התזונה שלי. עם פחמימות מורכבות אני אוכלת אוכל שטעים לי, אני מלאת אנרגיה, ערנית יותר ומרגישה מיליון דולר. בשבילי התחושה הזו מנצחת ולא רק המשקל שהפחתתי. אני לא מרגישה שהקרבתי דבר. אחרי עשור אני בתוך התהליך ומאוד נאמנה לתכנית ומאמינה בה. למרות שעברו כבר 10 שנים, אברהמסון עדיין ממשיכים להתעניין וללוות אותי. הם איתי לכל החיים”.

עמוס טרבלסי – ירד 21 ק”ג
עמוס טרבלסי 62, נשוי פלוס 5 ילדים ו-13 נכדים, עובד בשיפודיה של בנו בעפולה, מספר שכל החיים היה מלא, אך מגיל 40 העלה מאוד במשקל והגיע למשקל של 116 ק”ג.
מה גרם לך להשמין?
“אכלתי במיוחד בלילה. שכחתי מדי פעם לאכול ביום ונתקפתי צורך לאכול בלילה, כאשר הכל הלך: מתוקים, עוגות, בשר, מזון מבושל. בשבתות נהגתי לאכול הרבה יותר בעיקר עוגות ושתייה מתוקה לרוב. בגלל ההשמנה סבלתי מלחץ דם גבוה, כולסטרול וסוכר גבוהים עד כדי כך שהייתי זקוק לזריקות לאיזון הסוכר. ניסיתי לעשות הרבה דיאטות וכל הזמן נשברתי. אפילו קבעתי תור לניתוח קיצור קיבה, אבל אז הבת שלי קבעה לי תור לאברהמסון ואחרי שראיתי תוצאות של אחרים ביטלתי את הניתוח”.
מה קרה כשהגעת לטיפול?
“לקחתי את זה בצחוק. לא האמנתי שאצליח לרדת במשקל, אבל אז הלכתי למסעדה ולא יכולתי לגעת בלחם. לא חשבתי שהטיפול יפעל כל כך מהר”.
אתה מרגיש שאתה עושה דיאטה?
“בכל דיאטה שעשיתי נשברתי, אבל אחרי הטיפול באברהמסון אני בלתי שביר. תמיד יש לי מה לאכול: בבוקר טונה, ביצה ועגבניות, בצהריים פרגיות וסלט ובערב אני לפעמים שוכח לאכול. כל חצי ק”ג נותן לי תמריץ להמשיך. הכיף הוא שאין לי חשק לכל דבר שאסור לי”.
איך אתה מרגיש היום?
“מצוין. ירדתי 21 ק”ג. הבדיקות שלי טובות יותר: ערכי הכולסטרול, הסוכר ולחץ הדם צנחו! הרופאה שלי הייתה מאוד מופתעת ושאלה מה עשיתי
