אולי תתקשו להאמין אבל סוכר מסתתר, כמעט, בכל מזון מתועש שאנחנו צורכים: בלחם, במוצרי ובמעדני חלב, בקורנפלקס, בחטיפים, במשקאות אלכוהוליים, בקטשופ, בחרדל, בשניצלים מוכנים, בתבלינים, ברטבים ובעצם במה לא.
הוספת סוכר למזון שכיחה במיוחד בתעשיית המזון. הסוכר גורם לאוכל להיות טעים יותר. לכן, לרוב אנחנו רוכשים מוצרים שמכילים כמות גבוהה יותר של סוכר, מאשר מוצר זהה עם כמות פחותה מהסיבה הפשוטה שיותר טעים לנו. בנוסף, כדאי לדעת שכמות גדולה של סוכר הופכת את המוצרים לעמידים יותר לאורך זמן, וככל שזמן המדף מתארך כך גוברים הסיכויים שהמוצר יימכר ולא ייזרק. ניתן כמובן להוסיף במקום הסוכר חומרים משמרים למיניהם, אבל הסוכר זול יותר, ולכן השימוש בו מאוד נפוץ.
סוכר ופחמימות ממכרות מעוררים את הפרשתו של הדופמין, הורמון ההנאה וההרגשה הטובה. כבר במפגש עם בלוטות הטעם שבלשון, המוח משדר נעים לי, אני ממש נהנה כרגע, תנו לי עוד ועוד סוכר. תנו לי גם עוד פחמימות פשוטות, אני צריך יותר מהדבר הטוב הזה. ישראל נחשבת לשיאנית עולמית בהיקפי צריכת הסוכר: הישראלים צורכים בין 30-45 כפיות סוכר ליום, בשעה שהכמות המומלצת היא 7! כפיות בלבד.
בדומה לסמים ולאלכוהול, גם ההתמכרות לסוכר ופחמימות ממכרות גורמת לנזק מצטבר ובלתי הפיך לבריאות: להשמנת יתר, סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות דלקתיות כרוניות, כמו פסוריאזיס, קרוהן וקוליטיס כיבית, ולמחלות ניווניות דלקתיות כמו מחלות מפרקים, לשומנים גבוהים בדם ולכבד שומני. הסוכר גם מאיץ הזדקנות, משפיע על מראה העור, ומשמש מזון נהדר להתפתחות תאים סרטניים.
אם סוכר היה נכנס לרשימת הסמים האסורים ומוצא מהחוק, היינו רואים צניחה דרמטית בממדי ההשמנה, הסוכרת והתחלואה, ואנשים עם עודף משקל היו מצליחים להתמיד בדיאטה. אחרי שהבנו שסוכר ופחמימות ממכרות גורמות לנו להתמכרות בלתי נשלטת. המסקנה המתבקשת היא חד משמעית: כדי לרדת במשקל מומלץ להיגמל באופן מוחלט מפחמימות ממכרות ומסוכר.
עוד לפני בחירת התפריט הנכון, מומלץ להיגמל ולנטרל את הדחף באזור במוח שאחראי על כל ההתמכרויות, כי אחרי הגמילה אנשים מצליחים להתמיד ללא קושי בתפריט בריא וטוב ולרדת במשקל.
אבל מה יישאר לנו לאכול אתם תוהים? איך מתחילים? ואיך נגמלים? אם חשבתם שאין תחליף לפיצה או לעוגת שמרים, זה הזמן להכיר את עולם התחליפים. יש מגוון רחב של מאכלים שתוכלו להכניס הביתה: עוף, דגים, טונה, בשר, ביצים, מוצרי חלב, טופו, ירקות ופירות, קטניות כמו: גרגרי חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, פול, מש, שעועית אזוקי, פולי סויה, דגנים כמו קינואה, כוסמת, דוחן, אמרנט, פריקי, שיבולת שועל, גריסי פנינה, אורז מלא, טחינה, זיתים, שמן זית, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, זרעי פשתן, זרעי שומשום ועוד.
ומה לגבי קינוחים? גמילה מסוכר ומפחמימות ממכרות מאפשרת ליהנות משפע של קינוחים מתוקים נטולי פחמימות ממכרות. למשל: פירות (עד 3 ביום), דבש, סילאן, עוגיות שיבולת שועל ואגוזים, עוגת גבינה ללא סוכר, חמוציות ללא סוכר ועוד.
כדי להבטיח את הצלחתכם מומלץ לקבל עזרה ולעבור טיפול גמילה במכון אברהמסון שמוריד לגמרי את הדחף והחשק לאכול מזונות שמכילים סוכר ופחמימות ממכרות.
התכנית של מכון אברהמסון כוללת גמילה מהדחף לשוקולדים, פיצות, פסטות, מאפים ופחמימות מזיקות נוספות. אחרי הגמילה הנגמלים מקבלים תמיכה וייעוץ של תזונאית.
המטופלים שנגמלו מהדחף לסוכרים ולפחמימות ממכרות מעידים שלא מתחשק להם יותר לגעת במזונות שלא יכלו בלעדיהם בעבר, שהירידה במשקל פשוטה וקלה, שקל להם להתמיד בה לאורך שנים רבות ושלא מדובר בדיאטה אלא בשינוי מוצלח של אורח החיים.
הם מספרים שאחרי הגמילה המוחלטת מהדחף לסוכרים ולפחמימות ממכרות הם מרגישים ערניים יותר, חיוביים יותר ומלאי אנרגיה. בנוסף הם מדווחים על שיפור משמעותי במדדי הסוכר, בכולסטרול, ביתר לחץ דם ובמחלות נוספות מהן סבלו.